Hoe SPF Softfail-domein te repareren, wijst IP niet aan als toegestane afzender

SPF SPF Softfail

Bij het analyseren van e-mailheaders voor niet-geverifieerde e-mails in mailboxserviceproviders zoals Gmail, kunt u van tijd tot tijd foutmeldingen tegenkomen die er als volgt uitzien:

Received-SPF: softfail (google.com: domain of transitioning [email protected] does not designate some IP address as permitted sender)

Een dergelijk SPF softfail domain does not designate IP as permitted sender foutmelding geeft aan dat het IP-adres van de afzender van de e-mail niet is opgenomen in het SPF-record op het afzenderdomein, dus SPF is mislukt.

Wanneer dit gebeurt, en als DKIM ook faalt, zal dit er uiteindelijk toe leiden dat DMARC faalt, wat een negatieve invloed heeft op de afleverbaarheid van e-mail. Daarom moet de domeinbeheerder maatregelen nemen om het probleem op te lossen.

Hoe op te lossen SPF softfail domain does not designate IP as permitted sender

Gelukkig is dit probleem relatief eenvoudig op te lossen. Voeg eenvoudig uw verzendende IP-adressen toe aan het SPF-record op uw e-maildomein en deze foutmelding zal verdwijnen.

Als u bijvoorbeeld een bericht verzendt als [email protected] vanaf een host met het IP-adres 12.34.56.78, moet u dat IP-adres met het ip4-mechanisme toevoegen aan het SPF-record op acmecorp.com, zodat het record lijkt op:

v=spf1 ip4:12.34.56.78 -all

Op deze manier passeren alle uitgaande e-mails die namens acmecorp.com (inclusief [email protected]) van de host worden verzonden, SPF-verificatie.

Als u meerdere IP-adressen moet toevoegen, kunt u meerdere ip4-mechanismen gebruiken:

v=spf1 ip4:12.34.56.78 ip4:78.56.34.12 -all

Als u een externe e-mailbezorgservice zoals Mailgun gebruikt, kunt u het include-mechanisme gebruiken om al hun hosts in uw SPF-record op te nemen:

v=spf1 include:mailgun.org -all

Op deze manier passeren e-mails die namens acmecorp.com worden verzonden vanaf alle Mailgun-hosts de SPF-authenticatie.

U kunt ook andere mechanismen gebruiken die beschikbaar zijn in SPF, zoals a, mx, enz., om uw IP-adreslijst te definiëren. Voor meer informatie, zie: How to Set Up Sender Policy Framework (SPF): the Complete Guide.

Indirecte mailstromen

SPF kan een indirecte e-mailstroom doorsturen waar het doorsturen plaatsvindt, omdat het IP-adres van de tussenliggende server anders is dan dat van de oorspronkelijke server, en de eerste mogelijk niet wordt aangewezen als toegestane afzender.

Het goede nieuws is dat, in tegenstelling tot SPF, DKIM-resultaten het doorsturen overleven, op voorwaarde dat het onderwerp en de inhoud van de e-mail niet worden gewijzigd. Daarom wordt aanbevolen om ook DKIM in te stellen om de succespercentages van e-mailverificatie te verbeteren.

Vorige Bericht Volgende Bericht

 Protect Business Email & Improve Email Deliverability

Get a 14 day trial. No credit card required.

Create Account