Hoe "SPF PermError: too many DNS lookups" op te lossen

SPF SPF PermError DNS lookup limit

Bij het oplossen van problemen met e-mailbezorging, kunt u een cryptische SPF-fout tegenkomen op de ontvangende e-mailserver in de trant van:

SPF PermError: too many DNS lookups

SPF Permanent Error: too many DNS lookups

SPF Fail: too many DNS lookups

Deze berichten geven aan dat het SPF-record op uw domein meer dan 10 DNS-lookups omvat, wat in strijd is met de SPF 10-DNS-lookup limit opgelegd door de SPF specification.

Wanneer dit gebeurt, retourneert SPF een PermError die wijst op dit probleem, wat resulteert in een mislukte SPF-authenticatie. Als het uiteindelijke resultaat van e-mailauthenticatie een mislukking is, zal het e-mailbericht waarschijnlijk niet in de inbox terechtkomen.

Stappen om "SPF PermError: too many DNS lookups" te verhelpen

Volg de 3 onderstaande stappen om dit probleem op te lossen.

1. Navigeer naar de Safe SPF-functiepagina van DMARCLY

Log in op het dashboard van DMARCLY en ga vervolgens naar DNS Records -> Safe SPF.

2. Safe SPF instellen op uw domein

Kies het domein met een SPF-record met 10+ DNS-lookups. Dit is het domein waarop u Safe SPF moet instellen om te ontsnappen aan de 10-DNS-lookuplimiet van SPF.

Klik op "Set Up Safe SPF". Voer het originele SPF-record op het domein in. Klik op "Generate Safe SPF Record".

Uw oorspronkelijke SPF-record wordt geconverteerd naar een Safe SPF-record, een volledig geldig SPF-record dat dezelfde IP-adressen heeft als het oorspronkelijke, maar minder DNS-lookups bevat.

Publiceer nu het gegenereerde Safe SPF-record op het domein, in de DNS. Klik vervolgens op "Save Safe SPF".

3. Controleer of de SPF PermError is opgelost

Gebruik een online SPF record checker om het domein te controleren, u zult zien dat het aantal DNS-lookup niet boven de 10-DNS-lookup-limiet ligt. Houd er rekening mee dat DNS-propagatie enige tijd duurt, en als u het nieuwe SPF-record niet ziet, probeert u het na 5 minuten opnieuw.

Nu wordt uw oorspronkelijke SPF-record met 10+ DNS-lookups geconverteerd naar een Safe SPF-record. Dit Safe SPF-record bevat exact dezelfde IP-adressen als het originele SPF-record, maar bevat niet meer dan 10 DNS-lookups. Bovendien, wanneer een van de services die in uw oorspronkelijke SPF-record worden gebruikt, verandert, wordt het Safe SPF-record automatisch bijgewerkt, zodat ze altijd worden gesynchroniseerd.

Nu hoef je je nooit meer zorgen te maken over SPF PermError: te veel DNS-lookups!

Vorige Bericht Volgende Bericht

 Protect Business Email & Improve Email Deliverability

Get a 14 day trial. No credit card required.

Create Account